Green Mining | ALLU Soft Rock Crushing
15594
single,single-post,postid-15594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ALLU Soft Rock Crushing

Name:  ALLU Soft Rock Crushing

Tekesin ohjelma Green Mining – Huomaamaton ja älykäs kaivos 2011–2016

Duration: From 01.01.2012 to 31.08.2016

Organisation: Allu Finland Oy

Contact person: Sami Arola, sami.arola(at)allu.net, ALLU Finland Oy

www: www.allu.net

Need and motivation of the project: 
Projektin tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa kehittämällä kaivosteollisuuden työmenetelmiä sekä ko. teollisuudelle tarjottavia laitteita keskittyen sekä maan pinnalla että maan alla kaivoksessa tapahtuvaan materiaalin murskaukseen sekä seulontaan.

Main set targets:
Tehostamaan käsittelylaitosten ja kaivosten murskaus- ja seulontaprosessia. Pystyä entistä tehokkaammin ja aikaisemmassa vaiheessa erottamaan jätefraktio hyödynnettävästä materiaalista sekä em. pohjalta parantamaan ekotehokkuutta ja alentaa ympäristökuormitusta.

Teknologinen tavoite on kehittää tuotesarja, joka soveltuu suuriin peruskoneisiin:

  • Kaivukoneet 40 – 200 tn
  • Pyöräkuormaajat 30 – 100 tn
  • Maanalaiset pyöräkuormaajat n. 30 – 60 tn

 

Key results and impact: Projektin aikana kehitetty seulamurskainmallisto joka soveltuu toimimaan maanpäällisissä peruskoneissa (kaivinkoneet ja pyöräkuormaajat).

Commercialization status (demos, pilotings, investments, products, services):
Projektin tuloksen syntynyt mallisto on saatavilla ALLU Finland Oy tarjonnasta. Se soveltuu kokemusten perusteella mainiosti esimerkiksi jo prosessoidun mutta paakkuuntuneen (jäätyneen malmin) lastauksen aikaiseen prosessointiin. Hyviä kokemuksia saatu myös muista prosessien syötön esikäsittelystä.  Malliston kauhoja on myyty loppuasiakkaille ja uusista kaupoista neuvotellaan usean asiakkaan kanssa jatkuvasti.