Challenge Finland

Tutkimuksen vaikuttavuus vahvistui

Vaikka kilpailun viimeisen vaiheen konsortioiden työ on vielä kesken ja arviointi vasta tulossa, voidaan jo sanoa, että toimintatapa on selvästi aktivoinut yrityksiä ja tutkijoita aitoon keskusteluun työnsä sisällöistä.

Challenge Finland -kilpailu on tuottanut paljon uutta tietoa yritysten ja tutkimuslaitosten yhteistyön organisoimisesta ja aktivoimisesta innovaatiotoimintaan. Yritysten mukana olo omilla projekteillaan – tutkimusprojektien osarahoituksen sijaan – on osoittautunut selvästi edistysaskeleeksi perinteiseen tutkimusrahoitukseen verrattuna. Palaute yrityksiltä ja tutkijoilta on ollut vahvasti positiivista. Positiivinen palaute kannustaa edelleen kehittämään ja käyttämään tämän tyyppistä rahoitusta.
Tekes sai Juha Sipilän hallitukselta korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyön edistämiseen kärkihankerahoitusta, josta ohjattiin 30 miljoonaa euroa Challenge Finland –kilpailun tutkimusorganisaatioiden projekteihin. Tämän lisäksi Tekes rahoittaa kilpailussa yritysten projekteja normaalista rahoitusvaltuudestaan, noin 17 miljoonalla eurolla.