Challenge Finland

Tekesin Challenge Finland -kilpailu on ratkennut

Kilpailussa tutkijat ovat ideoineet yritysten hyödynnettäviksi merkittävien ongelmien ratkaisumalleja. Yritykset ovat napanneet kiinni liiketoimintansa kannalta lupaavimmista tutkijoiden ideoista ja kehittävät ratkaisuja edelleen yhdessä tutkijoiden kanssa.

Voittajiksi - eli kilpailun kakkosvaiheeseen – on valittu 33 tutkimus- ja kehitysprojektien konsortiota, joissa on mukana yhteensä 98 yritystä omilla Tekesin rahoittamilla innovaatiohankkeillaan ja 21 tutkimusorganisaatiota. Tämän lisäksi konsortioissa on mukana monia yrityksiä, jotka rahoittavat tai tukevat muulla panoksella tutkimusorganisaatioiden työtä ja hyödyntävät tutkimuksen tuloksia ilman Tekesin rahoitusta. Kaikkiaan kilpailun kahden vaiheen projekteja on rahoitettu yhteensä noin 47 miljoonalla eurolla.

Osittain hallituksen kärkihankerahoituksella toteutetulla kilpailulla haluttiin parantaa tutkimuksen ja yritysten vuorovaikutusta ja tutkimuksen tulosten hyödyntämistä ja vaikuttavuutta innovaatioiden luomiseksi. Tässä myös onnistuttiin.

Tutustu esimerkkeihin kilpailun voittajista:

Siepatulla energialla eroon paristoista ja johdoista
Kipulääkkeiden pitoisuudet voidaan pian selvittää potilaan verestä reaaliaikaisesti
Virtuaalitodellisuus on suuri mahdollisuus teollisuudelle

Tutustu kilpailuun osallistuneisiin projekteihin

...tai kirjoita hakusana: